Voor een 100% efficiënte training

Door Marion ROUXEL, diëtiste en voedingsdeskundige

Werken aan duurvermogen of anders gezegd de capaciteit om langdurig een inspanning vol te kunnen houden is de eerste stap in uw voorbereiding. Langdurige inspanningen onder soms zware klimatologische omstandigheden (kou, regen, wind) vragen veel energie. Een afgestemde hydratatie en voeding zijn noodzakelijk om al uw fysieke capaciteiten te behouden en om te voorkomen dat niet al in het begin van de voorbereiding de vermoeidheid zich begint op te stapelen.

IN DE WINTER IS DE HYDRATATIE NET ZO BELANGRIJK ALS IN DE ZOMER

In de winter is er tijdens de fysieke activiteit sprake van vochtverlies bij het uitademen (vochtverlies omdat de uitgeademde lucht vocht bevat). Bovendien kan het voorkomen dat het dorstgevoel zich helemaal niet voordoet. Kramp, spierpijn en peesontstekingen komen vaak voor bij het hernemen van de sportactiviteit. Het is vaak een spierreactie of een peesreactie na een inactiviteit gedurende een bepaalde periode. Het belangrijkste advies op voedingsgebied om dit te voorkomen is hydratatie. Zelfs bij koud weer of regen is het belangrijk om regelmatig 1 of 2 slokjes elke 10 minuten in te nemen. HYDRIXIR of HYDRIXIR ANTIOXIDANT is naast de hydratatie een goede energiebron om in de calorie-behoefte te voorzien bij koud weer.

VOEDING, DE BRANDSTOF VOOR UW TRAINING

De voeding speelt een belangrijke rol op elk moment van uw training maar in het bijzonder bij langdurige trainingen. Tijdens een langdurige inspanning is de beschikbare energie dikwijls onvoldoende in relatie tot hetgeen nodig is. Verschillende wielrenners hebben het gevoel tegen “een muur” te fietsen bij momenten van hypoglykemie. Als het lichaam niet de benodigde suikers kan vinden gaat het deze niet halen in lipiden maar in de spierproteïnen van de sporter. Dit kan een oorzaak zijn van blessures. Voor diegenen die ‘s ochtens trainen is het absoluut noodzakelijk om een licht verteerbaar energierijk ontbijt te nemen . SPORDEJ is licht verteerbaar en snel klaar te maken met een samenstelling afgestemd op de energiebehoeften tijdens langdurige inspanningen en bovendien erg lekker!

OVERSTIM.S EEN ASSORTIMENT AFGESTEMD OP UW BEHOEFTEN

Bij trainingen, voor, tijdens en na de inspanning begeleidt OVERSTIM.s u op het gehele traject van uw voorbereiding. U kunt al onze producten vinden voor 100% efficiënte trainingen.

Neem contact met ons op van maandag t/m vrijdag <br />van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur+33 (0) 297 622 172
Neem contact met ons op van maandag t/m vrijdag
van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur
Paiement 100% sécurisé100% beveiligde betaling
Deze website maakt gebruik van de 100% beveiligde betaalmethode PAYBOX (SSL)
Snelle en veilige leveringSnelle en veilige levering
Snelle en veilige levering met COLISSIMO, binnen 4/6 dagen

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

VIND ONS OP

OVERSTIM.s maakt gebruik van cookies om de producten op te slaan die u in uw winkelmandje plaatst. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.