Een goed herstel voor een beter resultaat

Door Marion ROUXEL, diëtiste en voedingsdeskundige

Het herstel is een essentiële fase welke meteen begint na het overschrijden van de finishlijn. Fietsen is niet alles: herstellen is noodzakelijk om vooruitgang te boeken en om ongelukken tijdens de wedstrijd te voorkomen (blessures, vermoeidheid, gebrek aan motivatie….) Volg onze adviezen om uw lichaam beter te helpen herstellen.

HET HERSTEL NA DE INSPANNING

Het actieve herstel Veel sporters stoppen meteen zodra de finishlijn is overschreden. Het is aan te bevelen om enkele minuten na de finish rustig uit te fietsen zodat de afvalstoffen verdwijnen (melkzuur ) en om het risico van een vasovagale syncope (flauw vallen) na een inspanning die plotseling stopt te verminderen.

1 DE REHYDRATIE

Deze zal meteen, zonder uitstel, na het beëindigen van de inspanning moeten plaatsvinden en levert de eerste onmisbare elementen voor een hydromineraal (vitamines en mineralen) evenwicht. Om de hydratatie efficiënt te laten verlopen moet regelmatig met kleine slokjes gedronken worden. Indien de rehydratie goed wordt toegepast vergroot hij de eliminatie van de afvalstoffen en wordt de nierfunctie geactiveerd tegen het zuur agv de inspanning. Door de kleine flesjes kan de HERSTELDRANK (RECUPELIX) meteen na het beëindigen van de inspanning ingenomen worden.

2 HET HERSTEL VAN DE KOOLHYDRAATRESERVES

In de uren meteen na de inspanning hebben de spieren het meest energie nodig. Koolhydraten (SPORDEJ) helpen bij het herstel van de energiereserves welke verbruikt zijn tijdens de inspanning. De avondmaaltijd levert een traditionele voeding. Gebruik bij de hydratatie sterk gemineraliseerd water tegen het zuur dat ontstaat tijdens lange of intensieve inspanningen.

3 REGENERATIE VAN DE SPIEREN

Aminozuren zitten in proteïnen. Deze zijn noodzakelijk bij het herstel want zij herstellen de spiervezels door de microscheurtjes te repareren welke zijn veroorzaakt door de fysieke inspanning. Het nemen van aminozuren (BCAA) en/of proteïnen (REGEPROT) na de inspanning helpt bij de reparatie van de vezels welke zijn beschadigd tijdens de spierinspanning. De combinatie van SPORDEJ + REGEPROT is zeer efficiënt.

Het “mechanische” herstel: Om de verwijdering van de afvalstoffen uit het lichaam te bevorderen is massage een goed middel. Door de spieren te behandelen welke de meeste inspanning verricht hebben wordt het herstel bevorderd. Door het rekken herkrijgt de spier haar oorspronkelijke lengte.

REGENERATIE BUITEN HET SEIZOEN

Het fysieke herstel: Na de laatste wedstrijden is het moment daar voor een pauze. De opeenvolgende trainingen en wedstrijden hebben een zwaar beslag gelegd op uw organisme. Het lichaam heeft rust nodig om een opeenstapeling van vermoeidheid te voorkomen welke nadelig zal doorwerken in het volgende seizoen. Deze rustperiode geeft het lichaam de mogelijkheid zich te herstellen zonder inactief te worden. Profiteer van deze periode door andere sporten te beoefenen in een bij voorkeur lage intensiteit. De MTB tochten, rollerskating, snelwandelen of zwemmen zijn activiteiten die uw basisconditie op peil houdt (werken op duurvermogen). Het versterken van de spieren gevolgd door rekoefeningen helpt bij het onderhouden van uw fysieke conditie en de soepelheid van de spieren.

Het mentale herstel: Gedurende het gehele jaar hebt u een strikt trainingschema gevolgd. U bent klaar om uw doelen te bereiken. De stress door de competitie, de opeenvolgende intensieve inspanningen en de gestelde doelen die dichterbij komen zijn allemaal elementen die vermoeidheid of verzadiging kunnen veroorzaken. Als dit zich voordoet neem dan een kleine pauze en zorg voor voldoende rust en slaap. Profiteer van deze fase om de fiets een beetje te vergeten en ontspan ! Het resultaat zal alleen maar positief zijn en u zult goed voorbereid zijn voor 2012!

Neem contact met ons op van maandag t/m vrijdag <br />van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur+33 (0) 297 622 172
Neem contact met ons op van maandag t/m vrijdag
van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur
Paiement 100% sécurisé100% beveiligde betaling
Deze website maakt gebruik van de 100% beveiligde betaalmethode PAYBOX (SSL)
Snelle en veilige leveringSnelle en veilige levering
Snelle en veilige levering met COLISSIMO, binnen 4/6 dagen

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

VIND ONS OP

OVERSTIM.s maakt gebruik van cookies om de producten op te slaan die u in uw winkelmandje plaatst. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.