De 6 gouden regels voor een goede hydratatie

Door Marion ROUXEL, diëtiste en voedingsdeskundige

De meeste voedingstekorten worden veroorzaakt door de inname van te weinig of ongeschikt vocht en voedingsstoffen! Zorgen voor een goede hydratatie is gebaseerd op enkele simpele regels om te zorgen voor een optimale vochtvoorziening.

Drink nooit meer dan 10 cl per keer

Hoe groter de hoeveelheid vocht die in een enkele keer geabsorbeerd wordt, des te meer tijd is er nodig voor het legen van de maag en des te minder efficiënt is de rehydratie. Om goed te kunnen worden opgenomen moet u elke keer een of twee grote slokken drinken (5 tot 10 cl).

Drink vanaf het begin van de inspanning

De uitdroging start zelfs al vanaf het begin (stress). In minder dan één uur kunt u tot maar liefst 1 liter water verliezen... en uw lichamelijke capaciteiten zullen aanzienlijk beperkt worden! Wacht dus niet en neem uw eerste slok zo snel mogelijk want de uitdroging kan heel snel plaatsvinden.

Drink zo regelmatig mogelijk

Leer regelmatig te drinken en met steeds kortere tussenpozen naar gelang de stijging van de temperatuur. Idealiter zou u elke 5 minuten een grote slok moeten drinken. Overschrijd de 10 minuten zelfs niet als het koud is.

Leren drinken tijdens de training

Uw trainingen zullen van betere kwaliteit zijn en u zult beter herstellen! Het vergt veel tijd om een rationele vochtvoorziening te verkrijgen, dat leert u door dit te trainen.

De voor uw behoeften meest geschikte drank kiezen

De dranken van OVERSTIM.s zijn ontwikkeld om de noodzakelijke vochtvoorziening in de beste omstandigheden te garanderen en een optimale glucose-energie te regelen voor de aaneenschakeling van de inspanningen. Volg de adviezen van OVERSTIM.s zorgvuldig bij het kiezen van uw dranken, dat is de beste garantie voor een keuze die geschikt is voor uw behoeften.

Voor inspanningen korter dan 3 uur:

Voor inspanningen langer dan 3 uur:

Bewaar het zuivere water om u op te frissen of uw mond te spoelen

In de loop van de inspanning brengt water geen energie en bevordert dit het verlies van mineralen en met name natrium. Het transpireren neemt toe en de dorst leidt tot de inname van steeds grotere hoeveelheden water. Deze overconsumptie zal de spijsverteringsorganen belemmeren zonder de uitdroging te compenseren en elke energievoorziening teniet doen. Het drinken van water moet alleen bij uitzondering gebeuren en is alleen aanvaardbaar als er tegelijkertijd een gel wordt genuttigd om de energieverliezen te compenseren.

Neem contact met ons op van maandag t/m vrijdag <br />van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur+33 (0) 297 622 172
Neem contact met ons op van maandag t/m vrijdag
van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur
Paiement 100% sécurisé100% beveiligde betaling
Deze website maakt gebruik van de 100% beveiligde betaalmethode PAYBOX (SSL)
Snelle en veilige leveringSnelle en veilige levering
Snelle en veilige levering met COLISSIMO, binnen 4/6 dagen

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

VIND ONS OP

OVERSTIM.s maakt gebruik van cookies om de producten op te slaan die u in uw winkelmandje plaatst. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.